Снимки: Министерски съветРезиденция Евксиноград край Варна ще бъде мястото, където ще

...
Снимки: Министерски съветРезиденция Евксиноград край Варна ще бъде мястото, където ще
Коментари Харесай

Евксиноград очаква лидерите на ЕС и Турция

Снимки: Министерски съвет

Резиденция " Евксиноград "  край Варна ще бъде мястото, където ще се състои извънредно значимата среща на върха на Европейски Съюз и Турция. В нея ще вземат присъединяване висшите представители на Брюксел Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, българският министър-председател Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Началото на срещата е планувано за 19:00 часа и ще продължи минимум два часа, а по-късно Бойко Борисов, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат взаимна конференция, написа novini.bg.

Турският президент Реджеп Ердоган дойде във Варна за срещата с водачите на Европейски Съюз. Двата самолета с делегацията кацнаха малко преди 15:00 часа през днешния ден. Заради срещата ограниченията за сигурност в града са извънредно високи. Форумът, определян като исторически, ще събере Ердоган, Борисов, Туск и Юнкер.

На днешната среща ЕС-Турция във Варна ще бъдат разисквани въпросите за миграцията, битката с тероризма, енергетиката, визите и вътрешната конюнктура в Турция, заяви Европейската комисия.Отбелязва се, че ще бъдат разисквани всички въпроси от актуалните и бъдещите о тношения с Анкара. Комисията отбелязва, че вътрешнополитическите събития и положението на въпроса със сигурността в Турция имат директна връзка с отпадането на визите за турските жители.

Вижте фотоси извън и от вътрешната страна на най-представителната ни резиденция.

9

Европейска комисия прибавя, че предходната седмица Европейският съвет е осъдил Турция за противозаконните дейности в Средиземно и в Егейско море, с които Анкара подкопава районната непоклатимост и сигурност. Допълва се, че представителите на Европейски Съюз ще подчертаят още веднъж потребността от добросъседски връзки с всички страни от Общността за подобряването на енергийната сигурност.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер разяснява в навечерието на срещата, че разликите във възгледите сред Европейски Съюз и Турция са доста. Той показва упованието за прям и открит диалог, в който разликите да не бъдат заобикаляни, а да се потърси път към подобряването на съдействието.

9

Последната среща ЕС-Турция се състоя на 25 май предходната година в Брюксел. Преди седмица Европейска комисия предложи съглашението за миграцията с турската страна да се резервира и за него да бъдат обезпечени още три милиарда евро, планувани в помощ за подслоняването на 1,2 милиона сирийски бежанци.

9

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР